PROIECTE asociația OvidiuRo

PROIECT: „Fiecare copil merită o poveste”

„Fiecare copil merită o poveste” este un program-pilot de stimulare a lecturii în grădinițe și acasă și de dezvoltare a vocabularului, adresat cu precădere copiilor din zone rurale și urbane defavorizare și profesorilor lor.

Programul „Fiecare copil merită o poveste” este reglementat printr-un protocol de colaborare între Asociatia OvidiuRo & Ministerul Educației Naționale, fiind o premisă a asumării unui set de acțiuni comune, care să faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul creșterii accesului copiilor din familii defavorizate la educație timpurie de calitate.

În cadrul proiectului „Fiecare copil merită o poveste”,  Asociație Ovidiu Ro, a oferit resurse educaționale și cărți, ”Omida cea flămândă de Eric Carle fiind cartea județului Caraș-Severin!

Astăzi este citită de prof. Emilia Modrigan!

 

PROIECT: „Povești sub lupă”

Proiectul „Povești sub Lupă” a fost lansat în 2018 se Asociația OvidiuRo, cu sprijinul Raiffeisen Bank, cu scopul de a construi infrastructura necesară literației și științei în comunitățile rurale sărace. Inițial 50 de grădinițe au fost dotate cu un centru de lectură și științe și 50 de profesori, din comunități dezavantajate, au participat la formările OvidiuRo.

Pe lângă oferirea unei experiențe pozitive de învățare, proiectul a implicat și părinții în activitățile de la grădiniță și a oferit celor 1.000 de copii de vârstă preșcolară din 26 de județe, beneficiari ai proiectului, câte o carte pe lună pentru acasă, timp de 3 luni.

Proiectul a ajuns în acest an și în județul Caraș-Severin.

Vă prezentăm una dintre activitățile propuse pentru sărbătorirea zilei României.